Flemmingsbergs El

Skapa ett välkomnande hem med hjälp av utomhusbelysning

Att investera i utomhusbelysning ses av somliga som en onödig lyx. Självklart är det så att det kan ses som lyx, men att kalla det onödigt är varken korrekt eller konstruktivt. För att skapa en trivsam miljö omkring sig är ljus a och o. De flesta vet att belysning inomhus både lyfter rummet rent stilistiskt och höjer vårat välmående, men det de glömmer är att utomhusbelysning kan vara minst lika viktigt.

Att se ett mörkt hus där man knappt kan hitta entrén på grund av att det inte finns någon belysning är varken hemtrevligt eller välkomnande. Ett hus där delar av trädgården och husfasaden är upplyst ger istället en mycket varmare och mer inbjudande intryck.

Att dekorera med grundlampor, fasadbelysning och entrélyse gör ditt hus levande och får det även att sticka ut ur mängden. Ofta är husen i svenska bostadskvarter ganska anonyma och smälter nästan in i varandra. Men den som vill ha ett hus som både är fint att titta på och som är välkomnande behöver komplettera sin trädgård med någon form av utomhusbelysning. En varm indirekt fasadbelysning i kombination med ett antal grindlampor är egentligen allt man behöver för att förändra hela uppsynen av tomten och bostaden.

Det som man dessutom knappast får glömma är att utomhusbelysning kan vara direkt nödvändigt av säkerhetssynpunkt. Alla vet vi hur ont det gör att halka på en isfläck eller hur irriterande det är när man trampar i något som fastnar under skosulan och vi är dessutom väl medvetna om att utan belysning är det nästan helt omöjligt att upptäcka sådant. Men med hjälp av en god utomhusbelysning kan man förhindra denna typen av olyckor eller andra former av incidenter som orsakas på grund av mörkrets inbrott.